Tudjon meg többet!

Technológia

2013-11-11 14:09 OTR
Betűméret: (+1) Betűméret: (+2) Betűméret: (+3)

Technológia

A röntgen teleradiológiai tevékenység a BékerSoft Informatika Kft. által kifejlesztett TERASY teleradiológiai rendszeren alapul, melynek fejlesztésében az Országos Teleradiológiai Rendszerben közreműködő radiológus szakorvosok, illetve menedzsment is részt vett. Ennek eredményeként a TERASY rendkívül jól, a magyar ellátórendszer igényeinek teljes mértékben megfelelő módon támogatja a röntgen teleradiológiai munkafolyamatot és a leletezési munka megszervezését. A TERASY teleradiológiai rendszert a BékerSoft Informatika Kft. mintegy 50 rendelőintézetben működteti.

A CT- és MR-vizsgálatok teleradiológiai értékelését a RADNET cég eRAD software-vel végezzük. Az eRAD-rendszer hazánkban a legelterjedtebb képkommunikációs alkalmazás, mely megjelenítő felületén a CT- és MR-képek feldolgozására alkalmas funkciók is megtalálhatók. Az eRAD-rendszer "különlegessége", hogy bár a cég az Egyesült Államok egyik legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatója, a szoftver fejlesztőcsapata Budapesten található.

Mindkét rendszer messzemenőkig megfelel a hazai és nemzetközi adatbiztonsági és adatvédelmi előírásoknak, így az Országos Teleradiológiai Rendszer által kezelt egészségügyi adatok teljes biztonságban jutnak el a szakemberekhez.